Nieuw! Online Zelftesten

De laatste tijd is hard gewerkt aan het maken van nieuwe psychologische zelftests. De Autism-Spectrum Quotient Test (AQ-test), die inzicht geeft in hoeverre iemand symptomen van autisme heeft, was al zeer populair en sinds kort hebben we daar de volgende online tests aan toegevoegd:

Op deze pagina vind je een overzicht van alle zelftests die nu online staan.

Wat is een psychologische zelftest?

Een psychologische test is een manier om gedrag en andere kenmerken te meten. Op deze manier krijg je informatie over hoe iemand functioneert en in hoeverre iemand last heeft van zijn of haar (psychische) klachten. Door middel van onderzoek worden zelftests ontwikkeld en worden vervolgens getest op grote groepen mensen. Hierdoor komen onderzoekers te weten of hun zelftest ook echt betrouwbaar en valide is in de praktijk. Alle zelftests op deze site zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Houd altijd in gedachten dat alle zelftests op het internet alleen een indicatie geven in hoeverre je symptomen van een stoornis hebt. De tests kunnen geen diagnose stellen. Wanneer je mentale klachten ervaart dan is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de huisarts. Dit geldt absoluut ook wanneer een zelftest aangeeft dat er geen of weinig aanwijzingen zijn voor een stoornis. Een zelftest meet veel maar kan helaas niet alle problematiek perfect in kaart brengen.

Zie jij graag nog een andere zelftest of quiz op de site terug? Laat het weten! Wanneer we meerdere keren hetzelfde verzoek krijgen, gaan we aan de slag met het maken van de zelftest of quiz.

Laat een reactie achter