Zelftest Depressie

Binnen enkele minuten krijg je te zien of er mogelijk sprake is van een depressie. De zelftest bestaat uit 21 vragen. Geef bij elke vraag of stelling het antwoord aan dat het meest op jou van toepassing is. Wanneer je alle vragen hebt ingevuld, krijg je direct de uitslag te zien. Jouw ingevulde antwoorden en resultaten worden door niemand ingezien en worden ook niet opgeslagen.

De zelftest is gebaseerd op de Beck’s Depression Inventory. Deze, maar ook alle andere zelftesten op het internet, kunnen geen diagnose stellen. Dat kan alleen gedaan worden door een psycholoog of psychiater. De uitkomst van de zelftest geeft daarom alleen een advies en kan geen rechten aan ontleend worden.

Page Title Depressie Zelftest
Zelftest - Depressie

   Wil je weer een positieve kijk op de wereld krijgen? Ga met jezelf aan de slag door middel van het digitale werkboek over depressie. Klik hier.

   Wil je meer informatie lezen over het onderwerp depressie? Bekijk dan gerust eens deze pagina voor meer info.

Waarschuwing

Soms kun je je zo slecht voelen dat je niet verder wilt leven. Bel dan direct de gratis hulplijn van 113.nl. Hun telefoonnummer is: 0800-0113. Ook kun je via die site een chatgesprek starten met een hulpverlener. De hulplijnen zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Praat ook over je gevoelens en gedachten met een persoon die je vertrouwd. Daarnaast is het altijd raadzaam om bij depressieve gevoelens of andere mentale klachten de huisarts in te schakelen.